Sevärdheter att göra i Stockholm Villa Källhagen Sevärdheter att göra i Stockholm Villa Källhagen

Att göra i Stockholm

 Aktiviteter och sevärdheter i Stockholm

Här på vår upplevelsesida presenterar vi en mångfald av aktiviteter och sevärdheter som gör din vistelse på Villa Källhagen ännu mer minnesvärd. Från charmiga promenader längs Strandvägen till spännande kulturella upplevelser på Djurgården och äventyr i Stockholms skärgård – vi har något för alla smaker och intressen. Utforska våra tips och låt dig inspireras till en oförglömlig upplevelse under din vistelse på Villa Källhagen. Välkommen att upptäcka det bästa av Stockholm tillsammans med oss!

Upplevelser för hela familjen i Stockholm

Skansen – Upplev Sveriges sevärdhet djur- och kulturarv

Ge dig ut på en spännande resa genom Sveriges historia och natur på Skansen, beläget bara en kort promenad från Villa Källhagen. På Skansen kan besökare uppleva traditionellt svenskt folkliv genom historiska byggnader, gårdsdjur och levande hantverk. Det är en perfekt plats att utforska för hela familjen, där barn och vuxna kan lära sig om och uppskatta Sveriges rika kulturarv på ett interaktivt och engagerande sätt.

Gröna Lund – Nöjespark med karuseller och underhållning

Ta en kort promenad från Villa Källhagen och stig in i en värld av spänning och underhållning på Gröna Lund. Med sina många karuseller, attraktioner och livekonserter är Gröna Lund ett perfekt resmål för den som söker adrenalinpumpande äventyr och roliga stunder tillsammans med vänner och familj. Låt dig svepas i väg av den livliga atmosfären och skapa minnen som varar för livet!

Junibacken – Möt Astrid Lindgrens karaktärer

Ge dig ut på ett magiskt äventyr genom sagornas värld på Junibacken, beläget bara en kort promenad från Villa Källhagen. Här kan besökare träffa Astrid Lindgrens älskade karaktärer, som Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga och Karlsson på taket, och utforska interaktiva utställningar som väcker fantasin till liv. Oavsett om du är ung eller gammal kommer Junibacken att trollbinda dig med sin charm och kreativitet.

Vasamuseet – Dyk in i Sveriges maritima historia

Upplev en unik bit av Sveriges maritima historia på Vasamuseet, beläget bara en kort promenad från Villa Källhagen. Här kan besökare se det imponerande 1600-talsskeppet Vasa, som sjönk utanför Stockholm och sedan bärgades på 1900-talet. Genom fascinerande utställningar och berättelser kan besökare lära sig om skeppets dramatiska öde och dess betydelse för svensk maritim historia.

Sevärdhet Djurgårdens Natur

Utforska Kungliga Djurgården – En oas av kultur och natur vid Villa Källhagens tröskel

Djurgården, en av Stockholms mest mångfacetterade destinationer! Med Villa Källhagen som din bas kan du enkelt utforska denna idylliska ö fylld med grönområden, kulturella sevärdheter och historiska skatter. Oavsett om du är ute efter en avkopplande picknick vid vattnet eller en kulturell upplevelse, har Djurgården något för alla!

Rosendals Trädgård – En ekologisk oas

Ta en paus från stadens brus och bege dig till Rosendals Trädgård, en vacker oas av grönska och lugn belägen nära Villa Källhagen. Här kan besökare utforska ekologiska odlingar, njuta av säsongens färska grönsaker och blommor och uppleva den naturliga skönheten i trädgården. Passa även på att besöka gårdsbutiken och caféet, där du kan köpa lokalt producerade produkter och njuta av en smakrik måltid i harmoni med naturen.

Museiparken i Stockholm vid Villa Källhagen

Stockholm Museipark – En kulturell skatt intill Villa Källhagen

Museiparken ligger alldeles intill Villa Källhagen – och är ett av stadens mest besökta turistmål. Med över en miljon årliga besökare är detta område en pärla längs Djurgårdsbrunnsvägens södra sida.

Utforska Tekniska museet och upptäck innovationernas värld genom interaktiva utställningar och spännande teknikhistoria. Stig in i Wisdome Stockholm och låt dig förvånas av dess hisnande äventyr med visualiseringsteknik i världsklass. I den sfäriska domen omsluts du helt av högupplösta 3D-projektioner, där sex laserprojektorer i 8K-upplösning och avancerat 10.1-ljudsystem tar dig längre bort, djupare ned och närmre inpå än någonsin tidigare.

Stig in på Sjöhistoriska museet och fördjupa dig i Sveriges maritima arv med fascinerande utställningar om sjöfartens historia och nutid. Besök Etnografiska museet och låt dig förflyttas till olika kulturers och civilisationers världar genom dess samlingar av konst, hantverk och föremål från hela världen. Missa inte heller Polismuseet med focus på dagens svenska polis och deras utrustning. På Riksidrottsmuseet, kan ni fördjupa er i svensk idrott och prova på idrottsaktiviteter i SportLab

Varje museum bär på sin unika berättelse och bidrar till att forma den rika kulturella mångfalden i Museiparken vid  Villa Källhagen. Välkommen till en plats där historia, kunskap och upplevelser väntar.

Utforska Stockholm från Villa Källhagen

Strandvägen – En majestätisk strandpromenad

Njut av en promenad längs Stockholms vackra Strandvägen och upplev den magnifika utsikten över stadens inlopp. Med Villa Källhagen som din utgångspunkt kan du bege dig ut på denna historiska strandpromenad och njuta av den lugna atmosfären och det vackra landskapet. Ta en paus på någon av de charmiga caféerna längs vägen eller bara låt dig inspireras av den spektakulära naturen som omger dig.

Gamla Stan – Utforska Stockholms historiska stadskärna

Ge dig ut på en resa tillbaka i tiden och utforska Stockholms historiska stadskärna, Gamla Stan, belägen bara en kort promenad från Villa Källhagen. Här kan besökare vandra längs pittoreska gränder, beundra historiska byggnader och upptäcka charmiga torg. Missa inte att besöka Kungliga slottet, Storkyrkan och det livliga torget Stortorget, där du kan njuta av en fika på något av de många mysiga caféerna.

Upptäck Stockholms bästa butiker!

Stockholm är ett shoppingparadis med butiker som ligger bara ett stenkast från Villa Källhagen. I city finner du populära varuhus som

Åhléns och Nordiska Kompaniet (NK), som båda erbjuder ett brett utbud av mode, skönhet och inredning. Strosa längs Drottninggatan och Biblioteksgatan för att utforska internationella modekedjor och exklusiva butiker, och missa inte att besöka Gamla Stan för charmiga småbutiker och unika fynd. Oavsett vad du letar efter har Stockholm shopping för alla smaker, och allt finns inom bekvämt räckhåll från Villa Källhagen.

Teater och Musikal – Njut Stockholms scenkonst.

Stockholm är en pulserande stad fylld med kultur och scenkonst. Teater, musikal och opera utgör en vital del av den rika kulturella scenen. Kungliga Operan vid Gustav Adolfs Torg erbjuder klassiska operaföreställningar och balett, medan Dramaten, en av stadens mest prestigefyllda institutioner, är känd för sina högkvalitativa teaterföreställningar. För musikalfans är China Teatern och Cirkus populära val, med internationellt hyllade produktioner. Oavsett om du är en teaterentusiast, musikälskare eller operafantast, kommer du att hitta något att fascineras av i Stockholms levande och mångsidiga teaterscen.

Sevärdheter från vattnet Upplev Stockholm från vattnet

Upptäck Stockholm från land och vatten med Ocean Bus

Ta din sightseeingupplevelse till en helt ny nivå med Ocean Bus Stockholm – en unik och spännande sätt att utforska stadens vatten och landvägar på samma gång! Kliv ombord på denna spektakulära amfibiebuss och förbered dig på en rolig och minnesvärd tur genom Stockholms mest kända sevärdheter och landmärken. Med kaptenen som guide kommer du att kryssa genom stadens vatten och uppleva fantastiska utsikter över Gamla Stan, Slottet och Djurgården, innan du hoppar upp på land för att fortsätta din sightseeingäventyr genom stadens gator. Med sitt unika koncept och underhållande kommentarer är Ocean Bus Stockholm ett perfekt val för besökare som vill se stadens höjdpunkter på ett roligt och spännande sätt. Upplev Stockholm från både land och vatten med Ocean Bus – ett äventyr du sent kommer att glömma!

Skärgårdsäventyr från Stockholm – Nybroplan

Upplev skärgårdens skönhet med utflykter från Stockholm Nybroplan, bara en kort promenad från Villa Källhagen. Från Nybroplan kan du lätt ta dig ut till öarna och klipporna som omger Stockholm. Oavsett om du föredrar en avkopplande dag på en ö, en guidad båttur, eller en skärgårdslunch vid vattnet, finns det gott om alternativ att välja mellan.

Visit Stockholm

Avslutningsvis vill vi starkt rekommendera att besöka Visit Stockholms hemsida för att få ännu fler tips och inspiration för din vistelse i Stockholm. Där hittar du information om evenemang, sevärdheter, restauranger, shopping och mycket mer som kan göra din tid i staden ännu mer minnesvärd. Gå in på Visit Stockholms hemsida och låt dig inspireras inför ditt besök i denna fantastiska stad!